Är det dags för en ny våg av förföljelse i Kina?

Under de senaste åren har det varit ganska tyst om förföljelse av kristna i Kina. Besökte 2010 en stad i sydvästra Kina för att undervisa på en bibelskola. Den man som tolkade mig var en pastor som hade goda kontakter i Tre Själv Kyrkan (den officiella kyrkan i Kina) och han sade att TSK hade haft förhandlingar med regeringen och polisen för att inom några år utplåna husförsamlingarna.

Men, Kina är ett förunderligt land och man hör ständigt rykten om att myndigheterna försöker göra allt för att få husförsamlingarna att registrera sig under TSK och att de som vägrar göra detta kommer de att tvinga att stänga. Sedan 2010 har vi inte sett någon tillstymmelse till att läget skulle bli värre utan de församlingar som vi arbetar med har fått fortsätta sitt arbete ganska ostört.

Men nu verkar det hårdna, iallafall om vi ska tro på det tidningarna skriver. Polisen har slagit hårt på kyrkor i till exempel Wenzhou, där de förstört kyrkor. Ni kan läsa mer här.

Även här kan ni läsa om detta.

För en kort tid sedan skrev en vän till mig på Facebook om några utländska vänner som de känner som arbetar som missionärer har blivit tagna av polisen. Det intressanta är att detta hände på två olika platser vid samma tidpunkt och att dessa personer inte är kopplade till samman arbete. Det går att läsa om en av dessa familjer här.

Nu är ju frågan ifall det börjar hårdna igen i Kina, eller om detta som har skett under dessa två månader något som snart drar förbi. Vi får be om Guds beskydd över de kristna och att de ska stå frimodiga och utföra det verk som Gud kallat dem till. Förföljelse har ju ofta bidragit till väckelse så vi får be ”att de får hårda ryggar” för att citera en känd kinesisk pastor.

En av många miljonstäder i Kina. Be att Gud ska komma med sin väckelse.

En av många miljonstäder i Kina. Be att Gud ska komma med sin väckelse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>