Goda nyheter från våra vänner i ett europeiskt land

När man slår på TV, radio eller går upp på sociala medier i dagsläget är det inte många goda nyheter man hör. Vi hör om ISIS som förföljer och våldför sig på de kristna i norra Irak, vi hör om det som händer i Syrien, nordafrika och på många andra ställen. Detta som händer kallar oss att be för våra bröder och systrar i Herren. Vi måste be för beskydd, frimodighet och att de skall mitt i allt kunna se upp till Honom som manar gott för dem inför Fadern.

Du och jag i väst har inte än fått möta den förföljelse våra syskon i dessa länder gått och går igenom men kanske tiden snart är där när också vi kommer att möta en sådan förföljelse. Jag läste i morse från Markus 13. Där berättar ju Jesus, som ni säkert känner till, om hur det skall se ut i den sista tiden innan Han kommer för att hämta hem oss. Han säger att vi kommer att höra rykten om krig, att folk kommer att resa sig upp mot andra folk, om hungersnöd och jordbävningar. Detta är ju faktiskt vad vi hör bara vi slår på vår TV. Jesus berättar även att vi kommer att bli hatade av ALLA för Hans namns skull.

I överskriften till denna artikel skrev jag, ”Goda nyheter från våra vänner i ett europeiskt land”. ”Martyrernas blod är väckelsens utsäde” var det någon som sade och detta är verkligen vad som händer runt om i världen idag. På de flesta platser där människor lider förföljelse för sin tro växer också församlingen med en väldig fart.

Det vittnesbörd vi delar med oss här kommer från några vänner i ett europeiskt land. Det handlar om en person som inte ännu fått asyl men blev kastad i fängelse på grund av att han inte hade med sig något som kunde styrka hans identitet. Namnet är fingerat.

“En del av er känner mig och andra inte. På julafton gick jag ut för att evangelisera och sjunga lovsånger till Gud. Jag var den enda som inte hade några ID-papper och därför blev jag arresterad. Var och en av oss känner till att ingen kommer ut från detta fängelse. Nu har det ju också kommit en ny lag som säger att ingen kan lämna fängelset förrän tidigast efter tre år, utan undantag. Men låt mig säga dig sanningen för att du inte skall förvirrad med denna berättelse. Jesus står över allting, till och med lagen. Jag blev inte befriad på grund av pengar. Jag har inga pengar, men det var Jesus, eftersom jag förtröstade på Honom. Även i fängelset fortsatte jag att prisa Honom. Var och en i fängelset kände mig på grund av min tro på Jesus. Jag berättade för dem med förvissning att jag skulle bli satt fri. När den dagen kom, när vakterna förde ut mig, föll jag på mina knän skrek ut min tacksamhet till Gud. Alla i fängelset tittade på mig och jag skrek till dem att det var Jesus som satt mig fri. Jag förtröstar på Honom och Han är trofast. De visste att det var omöjligt för mig att bli fri och de förstod alla att det var ett mirakel. Nu vet också ni att Jesus är Gud och över alla omständigheter.”

Senare delade denna person detta med teamet:
“Jag kan inte med ord beskriva hur dåliga förhållanden var i fängelset, även om jag skulle använda en hel dag för att försöka, skulle ni inte kunna föreställa er det. Men under dessa 6 månader lärde jag mig mer än jag kunde ha gjort under 10 år utanför fängelset. Jag såg saker från Gud jag aldrig sett förut. Jag vet att det var Hans perfekta vilja för mig att vara där.”
Han berättade även om de bibelstudier som han höll i sin fängelsecell varje dag. Hur dessa började växa och hur fångarna var hungriga på att höra Sanningen. Josef gjorde även ett intryck på vakterna som bevakade honom. En av vakterna frågade honom varför han alltid läste bibeln.
“Du är inte en kristen som jag är,” sade vakten till honom. Josef läste bibeln för honom och berättade att snart skulle Kristus sätta honom fri från fängelset, något som alla vakter visste var omöjligt. Ordet spred sig om Josefs tro. Även om fångarna inte tilläts att besöka det lilla kapellet i fängelselägret, blev Josef personligt inbjuden att gå och deltaga i nattvarden. Prästen bad fångvaktarna att ta av Josef handbojorna för att han skulle kunna ta emot brödet och vinet men de kunde inte tillåta något sådant. Många människor som arbetade på fängelset som hade hört om Josef samlades i kapellet för att deltaga under denna ovanliga händelse. Medan vår broder prisade Herren och tog del av brödet och vinet med handfängslen på sig, märkte han att vakterna som höll honom hade tårar i sina ögon.

Vi vet att Gud mäktigt använde Josef inne i fängelset både bland fångar och fångvaktare. Josepf fortsätter med sina bibelstudier men denna gång via telefon med fångarna. Många av fångarna som såg och hörde Josef prisa Gud på dagen när han blev frigiven har sedan kontaktat honom för att också de skulle kunna deltaga i bibelstudierna.

Vi prisar Gud för Hans perfekta plan som är större än vad vi kan förstå. Kära bröder och systrar, glöm inte bort hur kraftfull bön är. Låt oss fortsätta använda det, eftersom det är vårt mäktigaste vapen och sköld.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>