Vision och historia

GUD har initiativet

När Gud kallar oss att utföra ett uppdrag gör Han inte det för att tillfredsställa oss eller ge oss något roligt att göra. Att följa Hans kallelse har ingenting att göra med om vi känner oss inspirerade eller känner oss bra eller dåliga. Det betyder inte att följa en trend eller göra samma sak som alla andra gör. Vad handlar det då om? Grundläggande handlar det om att höra och handla på vad Han säger. Det finns initiativ och visioner som inte är födda av Gud. Det finns också visioner som är födda av Gud men djävulen försöker antingen abortera dem eller hindra dem från att lyckas. När Gud kallar oss att göra något specifikt vill Han att vi ska vara medvetna om vad som ligger på Hans hjärta men också ihärdigt utföra missionen under alla förhållanden.

Gårdagens seger ger dig ingen garant för dagens eller morgondagens seger. Därför måste vi vara känsliga till Guds Ande och fortsätta arbeta för att fullborda kallelsen.

Kom ihåg – Gud har initiativet och vi har förmånen att böja oss inför Honom och höra och handla.

Kasta därför inte bort er frimodighet, som ger stor lön. Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat. (Heb. 10:35-36).

Jan Zetterlund
Ordförande och grundare av Team i Norr

 

Begynnelsen…

Pastor Jan Zetterlund på Betelförsamlingen i Rosvik, har haft norra Ryssland på sitt hjärta sedan senare delen av 70-talet när Gud talade till honom. Efter studier på en bibelskola i USA under åren 1980-1982 återvände han till Sverige och tog en pastortjänst i Betelförsamlingen i Rosvik, Piteå kommun. Han är också grundare av missionsorganisationen ”Team i Norr” som grundades 1990. Han och hans fru Margareta har två döttrar och en son.

Visionen för Team i Norr kommer från två olika bibelställen. Först, Matt 9:35 ”Jesus gick omkring i alla städer och byar, och han undervisade i deras synagogor och predikade evangeliet om riket och botade alla slags sjukdomar och krämpor.”

Det andra finner vi i Mark 6:56 ” Överallt där han gick in, i byar, städer eller gårdar, lade man de sjuka på de öppna platserna och bad att de åtminstone skulle få röra vid hörntofsen på hans mantel. Och alla som rörde vid honom blev friska.”

Team i Norr vill nå ut till städer, byar och landsbygden med evangelium och etablera starka och levande lokala församlingar på varje plats.

Arbetet på Kola halvön såg sina första steg år 1986 på en bön- och förberedelse resa till Murmansk. Under några år hade vi haft några kontakter i Murmansk och vi höll konferenser och stödde redan existerande församlingar i den staden och vi gjorde även en del utåtriktad evangelisation. Gud talade till oss att gå till platser där det ännu inte fanns några lokala församlingar och dit ingen annan hade gått. Därför ledde Gud oss att besöka några städer söder om Murmansk under 1991. Sedan dess har fem församlingar startats. I städerna Apatity, Kirovsk, Polyarnye Zori, Kandalaksha och Kovdor. Vi tror att en viktig del i ett missionsarbete att lokala ledare tar över när de är mogna att göra så. Sedan 1998 har alla församlingar ett lokalt ledarskap.

Under de sista åren har Gud lett oss att ta ytterligare steg till andra platser runtom i världen. På en del platser samarbetar vi med redan existerande tjänster/församlingar och till några andra har vi sänt ut missionärer. De länder vårt nätverk täcker är förutom Sverige och Ryssland, Kina, Indien, Butan, Nepal, Thailand, Vietnam, Mellanöstern, Italien, Spanien och andra.

Världen ligger öppen för evangelium och vi vill Gå Ut för att bärga in SKÖRDEN varhelst Gud leder oss.

 

 

 


 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>