Tibet väntar på dig!

Be för Tibet

Be för Tibet

Tibet är en region och en historisk stat i Centralasien. Tibet är sedan början av 1950-talet styrt från Peking, och de forna tibetanska områdena är idag indelade i den autonoma regionen Tibet, Qinghai och delar av provinserna Sichuan, Yunnan, Gansu och Xinjiang. Den centrala tibetanska administrationen, en exilregering ledd av Dalai Lama, verkar från norra Indien för ett fritt eller åtminstone i högre grad än idag självstyrande Tibet. Det är fortfarande idag en olöst konflikt och många av ursprungsbefolkningen bor i grannländerna Bhutan och Nepal (källa Wikipedia).

Vi besökte en stad i Qinghai för ett par år sedan och i den staden var vi inbjudna till en församling för att predika. Det var en liten lokal fylld med människor som hade en hunger efter Guds ord. Det var första gången vi besökte denna församling och vi kände dem inte så väl. När vi predikade såg vi att det satt två slätrakade ungdomar på första bänken och lyssnade spänt på när vi talade. På slutet av mötet inbjöd vi till förbön. Alla ville ha förbön, även de två ungdomarna. Guds Ande verkade starkt och mötte dessa människor.

Efter mötet gick vi till en restaurang för att där umgås med en av de kvinnor som ledde församlingen. Hon berättade att dessa två ungdomar som suttit med på mötet hade kommit från det buddistiska templet som låg på berget ganska långt ifrån denna stad. De bodde i templet och skulle bli munkar. Ledaren sade att dessa två ungdomar blivit mäktigt berörda av Guds Ande under mötet och de skulle inte skulle återvända till klostret.

Efter det berättade denna hjältinna att hon en gång i månaden går upp i bergen för att spendera 10 dagar i detta kloster för att leva med dessa pojkar. Hon bor med dem och predikar Kristus och visar att det finns En som älskar dem. Dessa pojkar kallar henne för ”mamma” och hon vinner många av dem till Kristus. Men det är inte enkelt för henne eftersom flera av de buddistiska prästerna står henne emot och försöker få henne att ge upp. En gång kom en av dessa präster ner till hennes hus i staden för att förbjuda henne att predika Kristus. Hon inbjöd honom att komma in och de satt vid bordet och talade och han gick därifrån med ”svansen mellan benen”. Hon var helt överlåten till att ge sitt liv för att dessa pojkar skulle få lära känna Jesus.

Vi frågade henne vad hon behöver och hon sade att hon är ensam däruppe bland dem och behöver hjälp med detta arbete.

Var finns de människor som vill ge sina liv på stridsfältets höjder? Det bor tibetaner i Qinghai, Sichuan, Yunnan och självklart Tibet. Huvuddelen av detta folkslag lever i ett svart mörker och är på väg mot helvetet. Detta kan förändras ifall någon svarar ja på Guds kallelse att gå till dem för att predika Kristus.

Det kommer antagligen inte att bli enkelt lämna bekvämligheten i Sverige för att gå men det är absolut värt det.  Vi hörde om en missionär som ville predika för munkarna i ett kloster någonstans i Tibet. Han gick runt detta kloster men hittade inte någon dörr in och gick flera varv men utan några resultat och han funderade var ingången till klostret kunde vara. Plötsligt såg han tre munkar som gick mot klostret och när de kom till klostrets murar gick de spikrakt upp efter muren till en dörr som fanns längst uppe. Då sade denna missionär till sig själv, ”Jag är inte redo att predika till dessa.”

En vän till oss som arbetat i Asien i mer än 40 år berättade om när Gud bad honom trycka Johannesevangeliet på tibetanska och göra den i guldfärg. Han gjorde därefter en upplaga av detta och köpte en resa till Tibet. Han hade ett Sony Walkman fodral fullt med dessa evangelier. (Detta var innan CD, MP3 och Spotify). När han kom fram till Tibet blev han ledd av Guds Ande att gå till ett tempel. Han kom fram till templets dörrar och tittade in på alla de hundratals munkar som satt i meditationsställning. Plötsligt ser han en munk långt ner som frenetiskt viftade på armen och bad honom komma till honom. Min vän gick fram till honom och satte sig ner. Denna munk berättade för honom om en dröm han haft. Jesus kom till honom i drömmen och sade att Han är vägen, sanningen och livet. Jesus berättade även för honom att det står i en bok om hur man finner Honom. Sedan visade han en skäggig vit man och sade ”denna man kommer att ge dig denna bok.” Sedan sade denna munk till min vän, ”när jag såg dig i dörren, kände jag igen dig från drömmen. Var är boken?” Efter det fick han ett Johannes evangelium och fann Jesus.

Tibets folk väntar på dig!

Jesus älskar dessa människor!

Jesus älskar dessa människor!

Be för dem!

Be för dem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>